Øyo

Øyo tar historien med seg inn i fremtiden

Øyo har brukt korona-perioden til å videreutvikle både fabrikkutsalget og eget museum på Geilo. 21. november inviterer bedriften til nyåpning.

 

Historien til familiebedriften Øyo (Brødrene Øyo AS) strekker seg helt tilbake til 1882. Det er derfor ikke unaturlig at det første som møter deg når du kommer inn døra i fabrikklokalene i Øyovegen er et museum. Her vises et aldri så lite stykke industrihistorie. I disse dager får museet seg en ansiktsløfting.

Med 40.000 besøkende i et normal-år har behovet for mer plass i fabrikkutsalget vist seg. I stedet for å stoppe opp har Øyo brukt korona-tiden til å sette fart på sine planer. Lørdag 21. november er det duket for nyåpning av et større, luftigere og mer innbydende butikklokale, der den varierte produktporteføljen får langt bedre synlighet.

I dag sitter femte generasjon Øyo i ledelsen. Akkurat som ugla i logoen til Øyo ser geilingene både fremover og bakover når de utvikler bedriften videre. Øyo omsatte for 27 millioner kroner i 2019, og 2020 ligger an til å kunne bli et rekordår. Nå er ambisjonene å vokse internasjonalt.

Øyo er medlem i næringshagen og del av målbedriftsprogrammet. 

Utviklingsarbeidet er delvis støttet både av Innovasjon Norge, næringsfondet i Hol kommune og Hallingdal Næringshage. Øyo har også vært med på Innovasjonsløft Hallingdal. Dette programmet er nå videreutviklet og går under navnet “helhetlig innovasjonsprogram”, med oppstart i desember.

Museumsprosjektet til Øyo er et samarbeid med Brusletto og Skaugum, og sammen formidler de den levende industrihistorien i bygda. Det er selvsagt ikke tilfeldig at Hol kommune har tre ambolter i kommunevåpenet!

Øyo ønsker velkommen til åpen dag i Øyovegen 32, på Geilo, lørdag 21.november, i tidsrommet mellom kl 10-16. Det er program gjennom hele dagen, der Knut Olav Øyo vil fortelle gode historier, og det blir besøk av en smed. Fabrikkutsalget vil være åpent, med mulighet for å ordne julehandelen til gode priser.

For de som ikke kjenner utvalget fra før kan et besøk innom Øyo sin nettside anbefales.

Skroll til toppen