skjermdump nettbutikk

Stiger til tak trapper opp

De så en markedsmulighet i 2018, og siden har det gått bratt oppover for günderbedriften Stiger til tak AS.

 

En ny forskrift fra myndighetene betyr gjerne en ny mulighet for en gründer. Krav om takstiger på hyttetak i forbindelse med feiing er et slikt eksempel. Det er også bakgrunnen for etableringen av Stiger til tak AS i 2018.

Selskapet har tydeligvis truffet blink, for omsetningen i 2020 ligger an til å bli 6,5 millioner kroner. Det er en dobling fra året før. Men Stiger til tak, som kan levere og montere om ønskelig både takstiger og brannstiger i hele landet, ser ingen umiddelbar ende på det. Ambisjonene er derfor å doble omsetningen ytterligere i 2021. Da de først var på taket oppdaget de nemlig at mange hus- og hytteiere også har bruk for snøfangere. Nå er løsningen også på dette behovet også en del av tilbudet. Mer enn 2500 nye, norskproduserte takstiger er montert etter at ålingene tok tak i forretningsideen sin.

Bruker mulighetene som finnes 

Stiger til tak er en av mange deltakere som har tatt med seg ideen sin på Innovasjonsløft. Dette programmet blir nå videreutviklet og går under navnet Helhetlig Innovasjonsprogram, med oppstart 1. desember. Stiger til tak har også fått støtte til utviklingsprosjekter av næringshagen, gjennom å være målbedrift. Dette innebærer koblinger mot kompetanse og muligheter for økonomisk støtte til utviklingstiltak.

Øker bemanningen

Bedriften satser nå blant annet på nettbutikk, der kunden kan gjøre enkle og rimelige kjøp, tilpasset deres tak, uten å måtte streve seg gjennom kompliserte produktkataloger. Nå er bedriften klar til å ta neste steg, som innebærer å ansette en dedikert markeds- og kommunikasjonsansvarlig. Stillingsutlysningen er blant annet publisert på den nye rekrutteringsportalen jobbihallingdal.no. Portalen er gratis å bruke, og alle bedriftseiere oppfordres til å gjøre som Stiger til tak, opprette profil her for å synliggjøre sin virksomhet, enten man for tiden har ledige stillinger eller ikke.

Stiger til tak holder selv til under taket til Tanken Coworking, et kontorfelleskap i det gamle meieribygget ved Ål stasjon. Bedriften teller i løpet av sitt til nå korte liv allerede seks ansatte, men tallet er altså raskt stigende.

Her kan du også lese et intervju med gründerne i Hallingdølens næringslivsmagasin.

Skroll til toppen