logo doga

Søk DOGA-merket du også

Øyo fikk DOGA-merket for sitt Gilde-bestikk i 1967. Klassikeren er i år relansert, i forbindelse med bedriftens 140 årsjubileum. Nå kan du også søke DOGA-merket.

 

Det er ikke for ingenting at Hol kommune har tre ambolter i sitt kommunevåpen. Ljåer, økser og kniver har blitt smidd i generasjoner. Øyo blei etablert på Geilo i 1882, og i dag er det femte generasjon fra Øyo-familien som driver bedriften videre. Det første som møter deg når du oppsøker fabrikkutsalget i Øyovegen 32 på Geilo er den 140 år lange historien til bedriften.

Det var i sin tid billedkunstneren Roy Blohm (1922 -2008) som designet bestikkserien Gilde for Øyo. I 1967 ble Gilde-serien tildelt Merket for god design fra DOGA. Dette er en av flere milepæler i bedriftens historie. I år er bestikkserien relansert, som en markering av 140 årsjubileet.

Design og Arkitektur Norge (DOGA) deler fremdels ut priser til produkter og tjenester der god design og arkitektur er sentrale element. Søknadsfristen for å bli vurdert for DOGA-merket er 12. september 2022. Kanskje har også din bedrift en prisverdig kandidat i porteføljen?

Les også egen sak om DOGA sitt eksportprogram, der Øyo har deltatt tidligere. Deltakelsen bidro til å åpne dører i det tyske markedet for Øyo.

Her ser du noen tidligere prisvinnere av DOGA-merket fra Hallingdal:

1969 Sven Ivar Dysthe The Glacier Clock, gulvur Ål Treindustri, Ål i Hallingdal
1972 Arkitekt MNAL Turid Haaland (tildelt reisestipend kr. 5.000,-) Hyttesystem Bete/Beitski Ål Hyttebygg A/S, Ål i Hallingdal
1972 Arkitektene MNAL Lund & Slaatto Ål-hytta Ål Hyttebygg A/S, Ål og Hurdal Treindustri
2002 Strømme Throndsen design as Logo og grafisk profil, Geilo verktøy Geilo Verktøy AS
2009 Abry Design AS AcuFriend AcuFriend AS
2013 Coud – Nine Linus Vesten LinusCare AS

Les mer om dagens ordning og gjeldende kriterier for DOGA-merket her.

Skroll til toppen