forregion

Lav terskel for forskningsmidler

Bedrifter i Viken har gode muligheter for støtte til prosjekter med forskningselementer. Søker du Forregion i år kan prosjekter støttes med 80 prosent, inntil 200.000 kroner.

 

Har bedriften din aldri mottatt forskningsmidler (FoU) tidligere? Har du også et prosjekt der en forskningspartner kan passe inn kan bedriften din nå søke støtte gjennom Forregion og motta støtte på 80% av kostnadene, inntil 200.000 kroner. Et prosjekt til 250.000 kroner vil med andre ord kun koste bedriften 50.000.

Økt støtte i 2020

Forregion Viken og Oslo er et samarbeidsprosjekt mellom Viken fylkeskommune, Oslo kommune og Forskningsrådet. Ordningen finnes i alle landets fylker og er ment å skulle mobilisere til økt bruk av forskningsmidler i næringslivet, økt kunnskapsflyt mellom deltagere og til økt kvalitet på forskningsbaserte utviklingsprosjekter i bedrifter og offentlige virksomheter, nettverk og regioner.

Normalt er støttebegrensingen i Forregion 50 prosent, men som følge av korona er støtteintensiteten økt til 80 prosent i 2020. Søknadsfristen er 31.12.2020.

Gratis hjelp til å avdekke forskningsbehovet

Har du ikke en forsker i adresselista di? Fortvil ikke. Det finnes råd å få. En kompetansemegler er en kvalifisert rådgiver som tilbyr gratis hjelp for bedrifter og bedriftsnettverk til å finne rett forskningskompetanse, betalt av Viken fylkeskommune.

Hallingdal Næringshage har god erfaring med å trekke inn kompetansemeglere både til drøftinger i tidligfaser og til gjennomlesning av søknadsutkast. Både produserende og tjenesteytende næringer kan benytte seg av ordningene. Les mer om Forregion Oslo Viken her, inkludert hvem som er tilgjengelige kompetansemeglere for de ulike fagområdene.

Bedrifter som allerede har mottatt midler fra Forskningsrådet og Regionalt forskningsfond kan ikke søttes gjennom Forregion-ordningen. Her kan du lese om Arctic Coating AS som fikk FoU-støtte fra Regionalt forskningsfond RFF Viken tidligere i år.

For bedrifter som har FoU-erfaring anbefales i stedenfor Forskningsrådet sine ordinære ordninger.  Les mer om Forregion på Forskningsrådets sider her.

Har du et prosjekt du vil drøfte? Ta kontakt med oss, så setter vi deg i kontakt med rett instans.

Skroll til toppen