Takk til Startup Extreme!

Onsdag og torsdag denne uken var nærmere 600 gründere, investorer, folk fra næringslivet og innovasjonsøkosystemet på plass i Hemsedal for å delta på Startup Extreme 2022.

Det er Startup Norway som står bak arrangementet som tidligere har vært arrangert på Voss under Ekstremsportveko. Arrangementet har nå “vokst ut av Voss” og har derfor, til Hallingdals store glede, kommet til Hemsedal.

Startup Norway er Norges ledende selskap for ekspanderende startup-selskaper og har svært god kompetanse på å hjelpe nystarta selskaper som ønsker videre vekst. Selskapet har tilgang på et stort nettverk med investorkapital som forstår dynamikken i nystartede vekstselskaper. Et slikt nettverk har vært en mangelvare i Hallingdal.

Hallingdølen har skrevet om arrangementet her. 

Hallingdal Næringshage og Hallingdal etablerertjeneste er lokale partnere til Startup Norway og hadde derfor muligheten til å invitere til et pre-event før det offisielle programmet startet på Onsdag kveld. Programmet for Hallingdals eventet ser du her:

  • Åpning av arrangementet av gründerne Maja Adriaensen og Knut Wien fra Startup Extreme og Hemsedals ordfører Pål Rørby-
  • Knut Wien – fortelling om hvordan Startup Extreme jobber for å styrke startup-økosystemet gjennom å bygge opp gründere og deres elementære støttespillere for å kunne produsere de neste startup-suksesshistoriene.
  • Sissel Kristin Hoel fra DFØ / StartOff – Hvordan det offentlige jobber for å inkludere en leverandørgruppe som sjeldent har vunnet frem i det offentlige markedet, nemlig startups!
  • Sofaprat – Trond Christian Mathiesen fra DNB inviterte de lokale gründerne Pål Rørby, fra Hidden (i tillegg til å være ordfører av Hemsedal), og Christian Schou, fra House of Hygge, til en sofaprat.
  • Bjørn Christensen, Partner i Alliance Venture og Senior Investeringsrådgiver i Startup Norway –  Delte sine erfaringer rundt hvordan man kan utvide investeringsporteføljen sin til å inkludere lokale startups. Hvilken risiko innebærer dette, og hvordan vurderer man potensiale i tidligfase-selskaper?
  • Hvordan styrke Hallingdal sin framtid som gründer-region? Bernt Ivar Bergum fra Hallingdal Næringshage ledet og innledet debatten med innspill fra regionale startup-suksesshistorier. Hvilke ringvirkninger har veksten fra selskapene hatt på lokalmiljøene? Diskusjon rundt hvilke områder som bør styrkes i årene som kommer. Hva er utfordringene, og hvor ligger muligheten?

Torsdagen bød på et fullspekket program med relevante foredrag. Temaet på årets arrangement var “The next extreme bets” og med over 50 foredragsholdere som dekket alt fra: web 3.0, Crypto, extreme pitching, hvordan engasjere kvinnelige investorer og gründere, healthtech debatt m.m, så kan vi trygt si att dette arrangementet var en viktig arena for Hallingdal til å vise seg frem som  gründervennlig, inspirerende og et godt alternativ for nystarta bedrifter.

Hallingdal Etablerersenter og Hallingdal Næringshage ønsker å takke Startup Norway for et vel gjennomført arrangement og ser fram til et fruktbart samarbeid framover til det beste for lokalt gründerskap og satsing på lokale vekstbedrifter i regionen.

Skroll til toppen