Rekrutterer ungdom til teknologifag

Teknologipatruljen viser ungdom veien til spennende bedrifter med teknologifag.

 

Hensikten med Teknologipatruljen er å informere ungdom om hvilke industribedrifter og utdanningstilbud som finnes i Hallingdal.

De som står bak Teknologipatruljen er en rekke industribedrifter i Hallingdal, Bibransjens opplæringskontor, NHO Oslo Viken, Ål Vidaregåande skole og Hallingdal Næringshage.

Jonas Bekkestad har vært med i patruljen i flere år. Han forteller her om sin vei inn i arbeidslivet, gjennom utdanningsvalget teknikk og industriell produksjon (TIF) etterfulgt av industriteknologi på Ål vidaregåande skole. Etter to år i lære i bedriften Hallingplast tok han fagbrev. I dag er han skiftleder ved bedriften. Etter to år på videregående venter læretid eller påbygg VG3. Det er lønn under hele læretida, fra første dag. Det er også mulig å bygge på med mer utdanning, som kan resultere i at du kan bli fagskoleingeniør (3 år) eller sivilingeniør (5 år), for de som ønsker det.

– Det er et hav av muligheter etter å ha gått industriteknologi, sier Kjell Arne Teigen, elev på industriteknologi ved Ål Vidaregåande skole. Han valgte teknikk og industriell produksjon fordi han ønska et praktisk retta fag. Han har aldri angra på sitt utdanningsvalg.

Sander Disen mener han sitter igjen med verdifull erfaring etter å ha vært utplassert i bedriftene Hallingplast og Hallingdal Bergboring.

– Det fine med utplassering er at du får gratis arbeidserfaring i forskjellige bedrifter, pluss at du får en gratis sjanse til å skaffe deg en lærlingplass. Det er veldig viktig “at du er på”, viser interesse og engasjement, sier Disen. Han går også på industriteknologi.

Espen Kaupang går i dag på kjøretøy etter førsteåret på teknikk og industriell produksjon. Det var interessen for motor og bil, samt et ønske om å få bruke kroppen og drive med fysisk arbeid som ledet han til dette valget. Kaupang har vært utplassert halve tiden av året på kjøretøy i bedriftene Geilo Auto og Hallingdal bilsenter.

Sindre Kaspersen ønsket seg en utdannelse uten et langt utdanningsløp, som også lot seg kombinere med interessen hans for fotball. Denne kombinasjonen fant han i teknikk og industriell produksjon. I dag går han industriteknologi og har utplassering i industribedriften Defa på Nesbyen.

Les mer om utdanningsmuligheten på Ål vidaregåande skole her.

Opptakene er gjort gjennom Hallingcast på Studio Torpomoen. Målgruppen er elever på ungdomsskolen som skal gjøre sitt utdanningsvalg (10.trinn).

Bedriftene som samarbeider om Teknologipatruljen er Gol Stål, Defa, Wopas, Protan, Hafslund E-CO, Hallingplast og Hallingdal Renovasjon.

Ved spørsmål ta kontakt med Adnan Helja

Skroll til toppen