Nye krefter inn i næringshagen

Det blir endringer i mannskapet i Hallingdal Næringshage til høsten. Tre kommer inn og en går ut.

Tom Roll og Morten Sohlman begynner i Hallingdal Næringshage 1. august. Ida Marie Flatland begynner 1. oktober. Bernt Ivar Bergum slutter 1. september.

Fra 1 til 8 årsverk på fire år

Fra 1. oktober 2022 vil det være åtte årsverk ansatt i Hallingdal Næringshage. I tillegg er flere ressurser leid inn på prosjekt eller på timebasis. Ved inngangen til 2018 var det kun ett årsverk i næringshagen.

Fra og med 2023 starter et nytt tiårig Næringshageprogram (2023-2032), det tredje i rekken. Hallingdal Næringshage har vært med siden det første programmet, i 1999. Dagens tilbud til lokal næringsliv vil bli videreført, men næringshagen vil forsterke innsatsen på følgende områder:

  • Innovasjon
  • Bærekraft
  • Forskning og utvikling (FoU)
  • Digitalisering og industrialisering
  • Samspill med øvrig virkemiddelapparat
  • Kompetanse

Det vil også være et særlig fokus på videreutvikling av de næringene som er en del i våre regionale fortrinn. Det er videre et mål å bidra til økt eksport.

Nye krefter inn

Nyansettelsene av Tom Roll, Morten Sohlman og Ida Marie Flatland kommer som følge av både programendringene, stadig økende oppdragsmengder og på grunn av endringer i staben.

Tom Roll kommer nå fra stilling som salgs- og driftsleder for Maxbo Hallingdal og Valdres. Mange vil også kjenne han fra Destinasjon Geilo (nå Visit Geilo), Dr. Holms, og som kjøpmann på Rema 1000 på Ålingen kjøpesenter i Ål. Roll har dermed med seg erfaringer både fra byggenæringen, handelsnæringen og reiselivet. Han har jobbet mye med forretningsutvikling, ledelse, økonomi, marked og strategi. Roll bor på Geilo.

Morten Sohlman kommer fra Oslo men er nå bosatt i Hemsedal. Han har lang erfaring fra forretningsutvikling, salg, markedsføring og merkevarebygging. Han har blant annet jobbet som kommunikasjons og medierådgiver for Tine, Audi og Forsvaret. Morten ønsker å bidra til å fremme Hallingdal som en helhetlig helårsdestinasjon. Morten er en friluftsentusiast som brenner for en tydeliggjøring av alle de spennende muligheter regionen kan by på året rundt.

Ida Marie Flatland har 15 års erfaring fra mediebransjen i Oslo, som prosjektleder og markedsfører. Ho har kompetanse innen strategisk- og operativ markedsføring, merkevarebygging, sosiale medier, konsept- og produktutvikling, markedsanalyse og eventledelse. Flatland kommer fra stilling som markedssjef i Stiger til tak AS. Ho er fra Torpo, og bosatte seg på Gol etter at ho og familien flytta tilbake til Hallingdal.

Andre endringer

Bernt Ivar Bergum slutter i næringshagen og går over i ny stilling som miljø- og forretningsutvikler i Retura Val-Hall AS fra 1. september 2022. Bergum har jobbet som prosjektleder og bedriftsveileder i næringshagen siden august 2018. Han er også sertifisert som Miljøfyrtårn-konsulent.

Tor Egil Buøen, tidligere mangeårig ordfører i Flå kommune, er innleid av næringshagen som bedriftsveileder fra og med 2022. Buøen har bakgrunn fra politikken og skognæringen, men har bred erfaring fra flere områder og et stort kontaktnett.

Rune Resset gikk tidligere i år over fra fast ansettelse i Hallingdal Næringshage til å være innleid prosjektleder. Han har jobbet som prosjektleder og bedriftsveileder i næringshagen siden september 2020, og vil fremdeles være en del av næringshagens ressurs-pool. Resset er sertifisert konsulent i Miljøfyrtårn og kan bistå bedrifter med å bli sertifisert. Han er også gründer, med flere oppstartviksomheter på merittlisten.

Pauline Dypedokk er tilbake som fast ansatt fra og med mars i 2022, etter en tid på oppdrag blant annet for regnskaps- og rådgivingsbyrået Ravind AS. Hun har tidligere jobbet i reiselivet og startet som bedriftsveileder og prosjektleder i næringshagen høsten 2019. Dypedokk bor i Rukkedalen i Nesbyen.

Se oversikt over alle ressursene som er tilknyttet Hallingdal Næringshage her.

Skroll til toppen