naeringsprisen2020

Næringsprisen 2020 til Defa

DEFA AS fikk tildelt Næringsprisen 2020 under årets  Hallingdalskonferanse.

 

Det var i år mange nominerte til næringsprisen 2020, og flere hadde vel fortjent å bli hedret med en pris. Det var likevel én kandidat som utmerket seg med å overfylle samtlige kriterier. Defa AS mottok næringsprisen 2020, på 30.000 kroner, under Hallingdalskonferansen 2021, som blei arrangert på Vestlia Resort på Geilo 30. august 2021.

Begrunnelsen for prisen

DEFA AS etablerte sin første produksjon i Nesbyen i 1967. Etter hvert blei store deler av produksjon av motorvarmere og ulike typer støypegods lagt til Nesbyen, der det i «glansdagene» var over 220 ansatte. Et satsingsområde for DEFA de seinere årene har vært innovasjon innen ladeinfrastruktur til elbiler. Der er DEFA verdensledende. I 2020 bestemte bedriften seg for å legge produksjonen av den nye generasjon ladekabler for el- og hybridbiler til Europa og fabrikkanlegget i Nesbyen. Produksjonen er ment for det europeiske markedet og vil kunne gi 50-100 arbeidsplasser de neste fem årene.

Selskapet har en svært sunn økonomi og satser langsiktig. Utviklinga viser en bedrift som tenker innovasjon og nyskaping i alle ledd. For Nesbyen og Hallingdal bidrar etableringa til å skape et større, mer variert, og mer framtidsretta arbeidsmiljø. Etableringa har potensiale langt utover skisserte arbeidsplasser, både når det gjelder videreutvikling og utvida samarbeid med annet lokalt næringsliv.

Gratulere!

Se utdelingen her:

https://fb.watch/7NOwOzQBmO/

Skroll til toppen