Innovasjonscamp på Gol vidaregåande skule

10. og 11. juni er det igjen klart for innovasjonscamp på Gol vidaregåande skule. Lokale oppdragsgivere får hjelp til å løse utfordringer fra 180 løsningsorienterte elever.

 

180 elever på Vg1 og Vg2 på Gol vidaregåande skule nærmer seg sommerferie, men først skal de bruke hodene sine på helt reelle utfordringer. Det er Regionrådet for Hallingdal, Sparebank 1 Hallingdal Valdres og Hallingdølen som er såkalt oppdragsgivere. Elevene vil få veiledning, både fra lærere fra Gol vgs, og lokalt arbeids- og næringsliv (se detaljer lenger ned).

Hvorfor gjør vi dette?

Å trene på entreprenørskap handler om å få kompetanse på å skape bedre løsninger på eksisterende utfordringer. Dette er selvsagt nyttig kompetanse å ha med seg dersom man skal skape nye arbeidsplasser, men det er kanskje like viktig for de som ønsker å jobbe i offentlige eller private virksomheter, enten de er store eller små, oppstartselskaper eller veletablerte. Evne til innovasjon og nytenkning vil være viktig uansett hva man skal drive med i livet. Kunsten er ikke bare å komme opp med nye ideer, men samtidig evne å kunne utvikle og tilpasse ideene slik at de blir bedre enn alternativene. I Hallingdal ønsker vi også å knytte tettere bånd mellom ungdom og lokalt arbeidsliv. Arrangementet er en del av et prosjekt støttet av Viken fylkeskommune, ledet av Hallingdal Næringshage.

Hvordan gjør vi dette?

Innovasjonscamp er et konsept som Ungt Entreprenørskap bruker for å mobilisere videregående skoler til å bruke Ungdomsbedrift (UB) som metode (I grunnskolen jobbes det med Elevbedrift (EB) og på høyskole-/universitetsnivå heter det Studentbedrift (SB)).

10. juni vil skole, lærere og elever få en introduksjon til både ungdomsbedrift og innovasjonscamp-konseptet.

  • GuideTen UB, en ungdomsbedrift fra Gol Vgs, som gikk helt til NM i kategorien beste ungdomsbedrift, vil presentere sin UB.
  • Hallingdølen AS vil fortelle om sin innovasjon for å få mer tips fra publikum, en Tipps-app.
  • Kantefølflak-gründer Anders Medhus forteller hvordan han har gått fra ide til nå å selge sin unike potetchips i en rekke butikker i hele Norge.

Etterpå vil elevene bli delt i grupper. Gruppene skal gjennom øvelser bli kjent med hverandre og løse oppdrag, under veiledning av lærer og en rekke personer fra lokalt arbeids- og næringsliv. Årets Innovasjonscamp gjennomføres i samarbeid med Gol Vgs, Ungt Entreprenørskap Viken, Regionrådet for Hallingdal, Hallingdal Etablerersenter, Sparebank 1 Hallingdal Valdres, Hallingdølen, Bruse, Miobedrift og Kantefølflak (Viken Snacks AS), samt næringsutviklere i Ål og Hemsedal kommune. Pål Rørby, gründer og ordfører i Hemsedal, vil holde en pitch om pitching, som viser betydningen av å ha en plan når noe skal presenteres.

Innovasjonscampen avsluttes 11. juni, med premiering for:

  • Beste presentasjon
  • Beste innovasjon
  • Vinner av campen

Premiene blir er sponset av Regionrådet for Hallingdal. Hallingdal Næringshage har prosjektledelsen.

Her er gruppene som vant Innovasjonscamp på Gol vgs i 2019, den gang med med premier sponset av Sparebank 1 Hallingdal Valdres.

Samarbeidspartnere og sponsorer:

Logo til Viken fylkeskommune
Viken fylkeskommune
Hallingdal Etablerersenter AS
Hallingdal Etablerersenter
Regionrådet for Hallingdal

 

Logo Sparebank 1 Hallingdal valdres
Sparebank 1 Hallingdal Valdres
Logo til Hallingdølen
Hallingdølen AS
bruse_ditt_fiberselskap
Bruse AS – ditt fiverselskap
Kantefølflak fra Viken Snacks AS
Hidden AS
Hemsedal kommune
Ål kommune
Ungt Entreprenørskap Viken
Skroll til toppen