Gratis kurs og kompetanse i eget tempo

Både Innovasjon Norge og Digitalnorway tilbyr en rekke korte kurs helt gratis. Du bestemmer selv fremdriften, og trenger bare registrere deg som bruker.

 

Det trenger ikke være verken dyrt eller tidkrevende å tilegne seg ny kompetanse. Både Innovasjon Norge og Digitalnorway tilbyr en rekke kursopplegg. Kursene er tilgjengelige gratis på deres nettsider, og krever bare at du oppretter en bruker-kontor.

Kompetansesenter

Innovasjon Norge har bygget opp det de kaller et kompetansesenter, med en rekke gratis kurs som gir innsikt og kompetanse som bedrifter kan benytte seg av for å lykkes med omstilling, vekst og eksport. Hvert kurs er delt opp i leksjoner som kan tas av den enkelte når man selv måtte ønske det. Noen av kursene er laget i samarbeid med Digitalnorway.

Se hele kursporteføljen her.

Digitale veivisere

Digitalnorway har laget noe de kaller digitale veivisere. Veiviserne hjelper bedrifter med å løse utfordringer i en digital hverdag. Steg for steg får du tilgang på praktiske verktøy du kan bruke. Tema for veiviserne er Digital markedsføring, Digital samhandling, Styrearbeid og digitalisering, Innovasjon, Effektivisering, Fra data til verdi, og Omstilling og ledelse. Hver veiviser er delt opp i ulike moduler.

Oversikt over alle veiviserne finner du her.

Introkurs på ulike teknologier

Digitalnorway tilbyr også en rekke korte introkurs om cybersikkerhet, sammenhengen mellom digitale teknologier, VR og AR, digital tvilling, sensorer, 3D-printing, 5G, autonome systemer, blokkjede, konnektivitet, tingenes internett, skytjenester, avansert dataanalyse, maskinlæring, og kunstig intelligens. Kursene bidrar til å forstå hva ulike teknologier er og hva de kan brukes til. Flere av kursene er utviklet i samarbeid med blant annet Telenor, Statnett, DNV GL og SINTEF.

Verdi av data

Digitalnorway tilbyr også kurs der du lærer hva industruielle data er og hvordan man kan skape verdi ut av data. Kursene kalles Industrielle data, Industrielle dataplattformer, API-er og integrasjoner, Dashboard, visualiseringer og applikasjoner, og Data science. Disse kursene er en del av Industrial Digital Academy (IDA) – et samarbeid mellom Aker ASA, DigitalNorway og Cognite.

Skroll til toppen