Laster Arrangementer
 • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Virkemiddeldagen 2021

Hvordan drive forskningsbasert innovasjon i din virksomhet?
Bli med på Virkemiddeldagen 2021 den 23. september og få svar på alt du lurer på.

Fremover vil vi trenge ny teknologi knyttet til digitalisering, automatisering og robotisering, samt ny teknologi og nye forretningsmodeller for omstilling til grønn økonomi. Det finnes mange muligheter og satsingsområder, men det kan oppleves krevende å holde seg oppdatert. Virkemiddeldagen skal gi mer informasjon om det som finnes av tilgjengelige virkemidler, og hvordan du kan dra nytte av dem.

Hør også hvordan seriegründer Bjørn Holte har benyttet seg av ordningene både fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet, og hør om utviklingen av nye produkter for tørking av sko og klær – designet i Hemsedal.

portrettfoto Bjørn Holte

SESSION 1:

 • 11:30-12:00 Lunsj – mingling
 • 12.00-12:15 Velkommen v/ Stian Bogar – Hallingdal Næringshage
 • 12:15-12:45 Regionale Forskningsfond Viken (RFF Viken) v/ Arild Klingsheim
 • 12.45-13:00 Pause
 • 13:00-13:30 Forskningsrådet v/Thomas Stang
 • 13:30-14:00 Innovasjon Norge v/Britt Haraldsen
 • 14:00-14:15 Pause
 • 14:15-14:45 Abelia (Foreningen for Innovasjonsselskaper i Norge) v/Carina Hundhammer
 • 14:45-15:00 Avslutning

SESSION 2:

 • 15:00-16:00 Speed-dating (Ønsker du 15 minutters individuell samtale med en av foredragsholderne, kan du booke det i forkant innen 22/9 til rr@nhage.no)
 • 15:00-15:30 Seriegründer Bjørn Holte i Hedgehog AS fra Hemsedal forteller om hvordan han har benyttet seg av virkemiddelapparatet i utviklingen av en ny produktserie for tørking av våte sko og klær.
  Les mer om Hedgehog og produktene her

Mer om programmet og aktørene

Regionale Forskningsfond Viken (RFF Viken) har en overordnet målsetning om å mobilisere til forskningsinnsats som bidrar til økt innovasjon i næringslivet og offentlig sektor. Dette skal oppnås gjennom:

 • et tettere samarbeid mellom FoU-institusjonene og næringsliv/offentlig sektor
 • å bidra til økt internasjonal konkurranseevne i FoU-institusjonene
 • å stimulere til økt nasjonalt og internasjonalt samarbeid innenfor regionens prioriterte områder

Forskningsrådet vil konsentrere seg om

Innovasjon Norge vil fokusere på de store ordningene, dvs virkemidlene for innovasjon, vekst og internasjonalisering og distriktsoppdraget;

Abelia (Foreningen for innovasjonsselskaper i Norge) samler ledende miljøer som kobler ideer fra forskning og næringsliv med kompetanse og kapital. Disse miljøene står i dag bak mer enn 1.500 nye vekstkraftige bedrifter over hele landet. Under Virkemiddeldagen 2021 på Torpomoen vil de vise merverdi ved å benytte seg av ulike ordninger gjennom eksempler fra medlemmer og annen erfaring.

Bakgrunn

Årlig tildeles det flere milliarder kroner til bedrifter i Norge fra det offentlige virkemiddelapparatet. Bedrifter i Hallingdalsregionen har potensial til å kunne få en del av disse midlene i mye større grad enn i dag, og samtidig bidra til forskning og utvikling innad i egen virksomhet og til nytte for samfunnet rundt. Nye muligheter og satsingsområder kommer stadig til, og det kan oppleves krevende for bedriftene å holde seg oppdatert over hvilke muligheter som finnes.

Virkemiddeldagen 2021 arrangeres i regi av Hallingdal Næringshage i samarbeid med Innovasjon Norge, Forskningsrådet, Regionalt forskningsfond og Abelia. Alle virksomheter i Hallingdal er herved invitert. Du får kunnskap om ordninger, oversikt over søknadsfrister, kriterier, tips og råd.

Påmelding

Billetter are not available as this arrangement has passed.

Når

Dato:
23.9.21
Tid:
11:30 - 16:00
Kostnad:
Gratis

Hvor

Torpomoen
Torpomoen 27
3579 Torpo

+ Google-kart
Telefon:
32 08 29 20

Other

Kategorinavn
SEMINAR
Skroll til toppen