Fjellsølv

Fjellsølv er en sølvsmie i tradisjonsrike Ål i Hallingdal. Bedriften eies og drives av Job Morales. Selskapet ble opprettet av kunsthåndverkeren høsten 2017 og i dag tilbys:

  • Egne design. Inspirert av norsk natur og kultur, med røtter i norsk og meksikansk tradisjon.
  • Redesign. Arvegods eller “små skatter” fra skuffer og skap få ny bruksverdi.
  • Gravering. Gir verdigjenstand et personlig uttrykk, eller gravering av premier for lag/organisasjoner.
  • Ekte håndverk. Gjennom ulike teknikker og bruk av gamle håndverkstradisjoner utvikles hver verdigjenstand med sjel og lidenskap.

Før Morales flyttet fra Mexico til Norge i 1992, hadde han lært seg grunnleggende fagkunnskaper hos en sølvsmed i delstaten Chiapas. I Norge har han hatt verksted på Bryggen i Bergen og på Verftet i Bergen. I Hallingdal har han blant annet arbeidet med Hallingsølv om produksjon av bunadssølv. Han produserer stakkenøkkel til hallingstakk, som blant annet selges av Husfliden. I tillegg er sølvsmeden kurset i blant annet voksdesign, støping, koloritt og gravering. Fjellsølv sine produkter bærer preg av både norske og meksikanske tradisjoner. 

I 2020 har han fått utviklet nettsiden fjellsolv.no, med god hjelp fra Hallingdata AS, og økonomisk støtte fra Ål kommune sitt næringsfond. Nettsiden er en viktig del av markedsføringen. Høsten 2020 har det også blitt utviklet nye produkter som nå blant annet er tilgjengelig for salg på Kafe Tid, i Ål.
 

Les om andre medlemsbedrifter

Ja, jeg vil vite mer om medlemsskap i Næringshagen

Skroll til toppen